Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ενημερωτικό Δελτίο 19/5/2009
Αιρετών ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Στη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 17/5/09 το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας προχώρησε στις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων σε οργανικές θέσεις και επανακαθόρισε τις κενές οργανικές θέσεις που απέμειναν.
Τις θέσεις αυτές έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν όσοι:
• Κατέχουν οργανικές θέσεις και έκαναν αίτηση βελτίωσης θέσης το περασμένο Νοέμβριο
• Όσοι ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και έκαναν αίτηση οριστικής τοποθέτησης το Νοέμβριο.
• Όσοι διορίστηκαν το 2008 και έκαναν αίτηση οριστικής τοποθέτησης το Νοέμβριο.
• Όσοι ήρθαν με μετάθεση στις μεταθέσεις του Απριλίου.
Οι προθεσμίες που καθορίστηκαν είναι από 19 έως 28 Μαίου.
Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται με αίτηση τους να δηλώσουν κατά σειρά σχολεία της περιοχής που ανήκουν (Α,Β,Γ,Δ Κορινθίας).
Στις κενές θέσεις θα τοποθετηθούν με βάση τα μόρια μετάθεσης.
Προφανώς για τους συναδέλφους που στο κλάδο τους δεν υπάρχει νέο οργανικό κενό ΔΕΝ χρειάζεται να κάνουν κάποια δήλωση-αίτηση.
Αν μετά τη διαδικασία αυτή παραμείνουν κενές θέσεις θα επανακληθούν όλοι όσων η αίτηση δεν ικανοποιήθηκε να ξαναδηλώσουν, ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, κάποια από τα εναπομείναντα κενά.
Αν και μετά από τη διαδικασία αυτή παραμείνουν κενές θέσεις τότε σ’ αυτές τοποθετούνται υποχρεωτικά τόσοι συνάδελφοι όσα είναι και τα κενά και με αντίστροφη σειρά (από τον έχοντα τα λιγότερα μόρια) ανάλογα με τα μόρια τους.
Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ04.
Στη παρούσα φάση τα κενά είναι κατά ειδικότητα. Για τα εναπομείναντα κενά θα συνεξεταστούν οι αιτήσεις των συναδέλφων όλου του κλάδου μαζί.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης σε νέες οργανικές θέσεις θα δοθεί προθεσμία για αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ και προθεσμία Δήλωσης Προτίμησης τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά.
Συνάδελφοι, θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσω ότι, εξ’ αρχής η τοποθέτηση μας για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν οι οργανικές θέσεις δεν ήταν σύμφωνη με την τελική κατά πλειοψηφία απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Παρόλα αυτά, διασφαλίστηκε η ενιαία αντιμετώπιση και η χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά προκήρυξη θέσεων όπως είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Μερικές συμβουλές για τους νέους συναδέλφους:
• Δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε όλα τα σχολεία με κενές οργανικές θέσεις στο βαθμό που δεν το επιθυμείτε.
• Μπορείτε να δηλώσετε και άλλα σχολεία τα οποία δεν έχουν κενό μεν, αλλά μπορεί να προκύψει στη περίπτωση μετακίνησης από αυτό σε άλλο, συναδέλφου που κατέχει οργανική θέση. Για το σκοπό αυτό στους πίνακες που επισυνάπτουμε έχουμε σημειώσει και τα σχολεία από όπου προέρχονται οι συνάδελφοι που έχουν ζητήσει βελτίωση θέσης.
• Είναι υποχρεωμένη η διεύθυνση να έχει συντάξει και αναρτήσει πίνακα ανά περιοχή και ειδικότητα με τα μόρια κάθε ενός που έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία αυτή.
• Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα ένστασης.
Άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα
Νέο ΚΠΕ
Από τη νέα χρονιά θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλημεντίου του Δήμου Σικυωνίων νέο ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Για τη στελέχωση του έχουν προκηρυχτεί 5 θέσεις εκπαιδευτικών εκ των οποίων οι 4 αφορούν τη Β/θμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέχρι 10 Ιουνίου στο Γραφείο Εκπαίδευσης που ανήκουν. Σχετική προκήρυξη έχει έρθει στα σχολεία.
Εκπαιδευτικές Άδειες
Ήδη έχει αποσταλεί στα σχολεία η φετινή εγκύκλιος για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Αρμόδιο όργανο είναι το ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου και οι προθεσμίες είναι έως 19 Ιουνίου για όσους ζητούν ανανέωση της άδειας και έως 26 Ιουνίου για όσους κάνουν αίτηση για πρώτη φορά.
Στελέχωση ΕΚΦΕ, ΠΛΗΝΕΤ.
Έχει εκδοθεί σχετική οδηγία από το ΥΠΕΠΘ για στελέχωση του ΕΚΦΕ με απόσπαση καθηγητών όλων των ειδικοτήτων ΠΕ04 καθώς και η κάλυψη των κενών θέσεων στο ΠΛΗΝΕΤ με μονοετή θητεία. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί έως 26 Ιουνίου. Η σχετική προκήρυξη θα εκδοθεί άμεσα.
Για της κενές θέσεις Διευθυντών, υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών.
Θέσαμε το ζήτημα αυτό και υπάρχει διαβεβαίωση ότι η σχετική προκήρυξη τόσο για το Γυμνάσιο Γκούρας, όσο και για τη Σχολική Βιβλιοθήκη Γκούρας και του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου θα γίνει έγκαιρα πριν το τέλος του διδακτικού έτους ώστε να λάβουν γνώση έγκαιρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Για όποια ζητήματα θέλετε να θέσετε σας καλούμε την Πέμπτη 21 Μαΐου και την Πέμπτη 28 Μαΐου στα γραφεία της Β ΕΛΜΕ και την Τρίτη 26 Μαΐου στα γραφεία της Α ΕΛΜΕ στις 7:00 έως τις 9:00 το απόγευμα.


Επισυνάπτουμε τους σχετικούς πίνακες για την καλύτερη ενημέρωση σας.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αναπληρωματικό αιρετό μέλος
Εκλεγμένοι με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ
Δημοσίευση σχολίου