Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 10/6/2009

Συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία τοποθέτησης σε νέες οργανικές θέσεις για τη σχολική χρονιά 2009-10. Σε μερικές περιπτώσεις οργανικών θέσεων που παρέμειναν κενές και μετά τις συμπληρωματικές αιτήσεις, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο τοποθετήθηκε σ’ αυτές υποχρεωτικά ο τελευταίος σε μόρια καθηγητής του κλάδου.

Το επόμενο διάστημα καλούνται όσοι καθηγητές παρέμειναν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να κάνουν αίτηση προσωρινής τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά. Η τοποθέτηση τους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποσπάσεων σε φορείς και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί με ακρίβεια από τώρα. Σε κάθε περίπτωση θα δοθεί προθεσμία εντός του Ιουνίου, ώστε να κάνουν αίτηση οι συνάδελφοι που ανήκουν σ’ αυτή τη κατηγορία.
Μέχρι το τέλος του μήνα μπορούν να κάνουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ όσοι συνάδελφοι έχουν οργανική και επιθυμούν να μετακινηθούν. Επίσης όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία άλλης περιοχής του νομού (π.χ. καθηγητής της Α΄ που επιθυμεί απόσπαση σε σχολείο της Γ΄ Κορινθίας)
Το ίδιο χρονικό διάστημα ( ως το τέλος του μήνα ) μπορούν να κάνουν αίτηση ολικής ή μερικής διάθεσης στην Α/θμια εκπαίδευση οι καθηγητές των κλάδων που διδάσκουν και στην Α/θμια. (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ19-20).
Αίτηση απόσπασης στο Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου οφείλουν να κάνουν όσοι επιθυμούν να αποσπαστούν σ’ αυτό.
Επειδή πολλοί συνάδελφοι δεν συμπληρώνουν το ωράριο τους στο σχολείο που ανήκουν οργανικά θα μπορούσαν να κάνουν μια δήλωση προτίμησης για το σχολείο στο οποίο επιθυμούν να συμπληρώσουν το ωράριο τους. Εδώ θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε το εξής: Τη δήλωση αυτή ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να την κάνει κάποιος, όμως θα διευκόλυνε να υπάρχει η εκφρασμένη προτίμηση κάποιου συναδέλφου για το πού θα επιθυμούσε να συμπληρώσει το ωράριο του.
Με την ανακοίνωση των αποσπάσεων σε φορείς και των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα επανέλθουμε με πιο αναλυτικές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι.
Θέλουμε τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, οι συνάδελφοι που τη φετινή χρονιά συμπλήρωναν το ωράριο τους σε άλλο σχολείο και δικαιούνται αποζημίωσης για συμπλήρωση ωραρίου και οδοιπορικών θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες με τη λήξη του σχολικού έτους. Στο βαθμό που οι σχετικές αποφάσεις δεν τους έχουν επιδοθεί θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση και να ζητήσουν να τους αποσταλούν. Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να βρουν στο site της Δ/νσης.

Κλωνιζάκης Μάρκος αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
Χαρμπίλας Αριστοκλής αναπληρωματικό μέλος
Εκλεγμένοι με τον συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: