Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

176 ευρώ

ΠΕΤΡΟΣ Κ. ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 96 - 100 - ΑΘΗΝΑ 106 77

2ος ΟΡΟΦΟΣ - ΓΡΑΦ. 1 - 7

ΤΗΛ.: 210 32 13 144 FAX: 210 32 14 727

Αθήνα, Μάιος 2009

Αγαπητέ εκπαιδευτικέ,

Όπως γνωρίζεις οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται από την καταβολή του ποσού των 176 ευρώ μηνιαίως, που έχει χορηγηθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Ήδη πλέον η νομολογία των Δικαστηρίων μας δέχεται ότι το ποσό των 176 ευρώ μηνιαίως πρέπει να καταβάλλεται και στους εκπαιδευτικούς, χωρίς μάλιστα να συμψηφίζεται με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης.

Πλην όμως με πρόσφατες αποφάσεις του ΑΕΔ (32/2008 και 9/2009) κρίθηκε αφενός μεν ότι η παραγραφή των απαιτήσεων των υπαλλήλων του Δημοσίου άρχεται από της γενέσεως της αξιώσεως, δηλαδή στο τέλος κάθε μήνα και όχι στο τέλος του έτους, όπως μέχρι τώρα γινόταν δεκτό, αφετέρου δε οριστικοποιήθηκε, μετά από αντίθετες αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ο χρόνος της παραγραφής είναι δύο έτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε μήνα παραγράφεται η αξίωση του αντίστοιχου μήνα του 2007.

Συνεπώς για να είναι δυνατή η δικαστική αναγνώριση του ποσού των 176 ευρώ μηνιαίως για τα έτη 2007 – 2009 (ή και παλιότερα αν έχεις υποβάλει σχετική αίτηση προς το Δημόσιο ή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) πρέπει να καταφύγεις στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία είναι τα μόνα αρμόδια για την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος. Αν δεν το πράξεις τότε θα χάσεις τα ποσά που δικαιούσαι, αφού ακόμα κι αν γίνει νομοθετική συμμόρφωση του Δημοσίου με τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν εναντίον του, αυτή θα αφορά στο μέλλον και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Αντιθέτως όποιος έχει καταφύγει δικαστικώς κατά του δημοσίου, θα έχει κατοχυρώσει τουλάχιστον τη δικαστική αναγνώριση αναδρομικών ποσών για δύο έτη.

Προκειμένου να αναγνωριστεί δικαστικά μέσω του γραφείου μας το ποσό των 176 ευρώ μηνιαίως από το έτος 2007 είναι απαραίτητο να προβείς στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Να συμπληρώσεις και να μας αποστείλεις υπογεγραμμένη σε τρία (3) πρωτότυπα (ΔΕΝ χρειάζεται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής) τη σύμβαση εντολής – πληρεξουσιότητας – εκχώρησης – εργολαβικό δίκης που θα βρεις στο φάκελο (έγγραφο 1).

β) Να συμπληρώσεις και να μας αποστείλεις υπογεγραμμένο (ΕΔΩ χρειάζεται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από το Διευθυντή του σχολείου ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή) το πληρεξούσιο που θα βρεις στο φάκελο (έγγραφο 2). Θα αφήσεις μόνο κενή την ημερομηνία δικασίμου.

γ) Να μας αποστείλεις υπογεγραμμένη και θεωρημένη από την Υπηρεσία μία υπηρεσιακή βεβαίωση, όπου θα βεβαιώνεται η μη λήψη του ποσού των 176 ευρώ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα από 01-01-2007 μέχρι και σήμερα.

δ) Να μας αποστείλεις επικυρωμένο ένα αντίγραφο της αίτησης που τυχόν υπέβαλες προς το Δημόσιο ή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μαζί με τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτής, για τη διακοπή της παραγραφής.

ε) Να μας αποστείλεις με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση "Δικηγορικό Γραφείο Πέτρου Κ. Τσαντίνη, Ακαδημίας 96-100 Αθήνα, Τ.Κ. 10677" το ποσό των δέκα (10) ευρώ για την αντιμετώπιση των δικαστικών εξόδων της δίκης. Το ποσό αυτό αφορά δικαστικά έξοδα που θα γίνουν ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων μέχρι την έκδοση τελεσίδικης αναγνωριστικής απόφασης, πλην του δικαστικού ενσήμου, το οποίο θα μας καταβληθεί χωριστά μετά την αμετάκλητη δικαστική αναγνώριση του ποσού που δικαιούσαι και ανάλογα με το ύψος αυτού και σε περίπτωση βέβαια που το Δημόσιο δεν εκτελέσει την αναγνωριστική απόφαση που θα εκδοθεί. Με την αποστολή των χρημάτων αυτών δεν θα έχεις καμία άλλη επιβάρυνση (εκτός βέβαια από την καταβολή του δικαστικού ενσήμου, αν χρειαστεί), όσα δικαστήρια ουσίας κι αν γίνουν, εκτός από το ποσοστό του 2% που μας έχεις εκχωρήσει με το εργολαβικό δίκης (έγγραφο 1), το οποίο θα μας δώσεις όταν κι εσύ εισπράξεις τα χρήματα που θα σου επιδικασθούν.

Μη διστάσεις να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας για κάθε ερώτηση ή απορία που μπορεί να έχεις, μην αμελήσεις όμως να συγκεντρώσεις όλα τα ανωτέρω έγγραφα και να μας τα αποστείλεις, όπως και την ταχυδρομική επιταγή στην ανωτέρω διεύθυνσή μας, το ταχύτερο δυνατό και πάντως πριν τη λήξη του σχολικού έτους, για να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση των χρημάτων που δικαιούσαι.

Η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης με τη διεκδίκηση του οικογενειακού επιδόματος αποτελεί πιστεύουμε την καλύτερη απόδειξη για την πληρότητα των υπηρεσιών μας.

Με εκτίμηση

Πέτρος Κ. Τσαντίνης


έγγραφο 1
ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ - ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ

Στην Αθήνα σήμερα .............................................. 2009 οι υπογράφοντες το παρόν α) Πέτρος Τσαντίνης, Δικηγόρος Αθηνών, κάτοικος Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθ. 96-100 και β) ....................................................................................., εκπαιδευτικός κλάδου ..............................................., κάτοικος ................................, οδός ......................................................., ΑΦΜ …………………………………., ΔΟΥ ………………………………, τηλ. ................................κινητό ..........................................., συμφωνούν, συνομολογούν και αποδέχονται αμοιβαία τα εξής:

1. Ο δεύτερος των συμβαλλομένων, εντολέας - πληρεξουσιοδότης - εκχωρητής, που καλείται για συντομία "εντολέας κ.λπ.", παρέχει στον πρώτο των συμβαλλομένων, εντολοδόχο - πληρεξούσιο - εκδοχέα, που καλείται για συντομία "εντολοδόχος κ.λπ.", την ανέκκλητη εντολή, επειδή αφορά και το συμφέρον του εντολοδόχου κ.λπ., και πληρεξουσιότητα να χειριστεί, μόνος του ή παρέχοντας περαιτέρω σχετική εντολή και πληρεξουσιότητα σε τρίτο, την υπόθεσή του εντολέα κ.λπ. σχετικά με τη διεκδίκηση και είσπραξη για λογαριασμό του εντολέα κ.λπ. από το Ελληνικό Δημόσιο του ποσού των 176 ευρώ μηνιαίως, προβαίνοντας κατά την κρίση του σε κάθε ενέργεια δικαστική ή εξώδικη και ενώπιον οποιασδήποτε αρχής, νομικού ή φυσικού προσώπου κ.λπ. για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.

2. Ως δικηγορική αμοιβή του εντολοδόχου κ.λπ. συμφωνείται ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού του κεφαλαίου και των τόκων που θα επιδικασθεί (υπολογιζόμενο επί του ποσού που θα καταβληθεί μετά τις κρατήσεις) καθώς και ολόκληρη η δικαστική δαπάνη που θα επιδικασθεί στον εντολέα κ.λπ. ή καθ' οιονδήποτε τρόπο καταβληθούν σε αυτόν για τις παραπάνω αιτίες, ποσά τα οποία θα καταβάλει ο εντολέας κ.λπ. στον εντολοδόχο κ.λπ. με την είσπραξη του επιδικασθέντος ποσού, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν περατωθεί η υπόθεση, δηλ. με έκδοση δικαστικής απόφασης, με εξώδικο ή δικαστικό συμβιβασμό, με επιτυχή έκβαση όμοιας υπόθεσης άλλου συναδέλφου - εντολέα του εντολοδόχου κ.λπ. και καταβολή της παροχής και στον παρόντα εντολέα κ.λπ. Οποιοσδήποτε συμβιβασμός του εντολέα κ.λπ. επί της άνω απαιτήσεώς του θα γίνεται μόνο ύστερα από την γραπτή συναίνεσή του εντολοδόχου κ.λπ. και την ταυτόχρονη καταβολή στον τελευταίο του άνω ποσοστού 2% επί του ποσού του συμβιβασμού που θα συμφωνείται, σε αντίθετη δε περίπτωση ο εντολέας κ.λπ. θα οφείλει στον εντολοδόχο κ.λπ. το άνω ποσοστό 2% επί ολόκληρης της αρχικής απαίτησής του, υπόσχεται δε και υποχρεούται στην περίπτωση αυτή να το καταβάλει στον εντολοδόχο κ.λπ. εντός πέντε (5) ημερών από της έγγραφης ειδοποίησής του από τον τελευταίο.

3. Το άνω ποσοστό 2% επί της απαίτησής του μαζί με την τυχόν επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη ο εντολέας κ.λπ. το εκχωρεί και το μεταβιβάζει ανέκκλητα με το παρόν στον εντολοδόχο κ.λπ., καθιστώντας τον έτσι συνδικαιούχο της απαίτησής του από το Ελληνικό Δημόσιο κατά το άνω ποσοστό, το οποίο ο εντολοδόχος κ.λπ. μπορεί να εισπράξει απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, μαζί με την τυχόν επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη, με την κοινοποίηση του παρόντος στο Ελληνικό Δημόσιο, που επέχει θέση αναγγελίας της απαίτησης του εντολοδόχου κ.λπ.

4. Σε περίπτωση αποτυχούς έκβασης της υπόθεσης δεν οφείλεται καμία αμοιβή στον εντολοδόχο κ.λπ.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

α) ΠΕΤΡΟΣ Κ. ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ β) ...............................................

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 96-100 - ΑΘΗΝΑ

2ος ΟΡΟΦΟΣ - ΓΡΑΦ. 1 - 7

ΤΗΛ.: 2103213144 FAX: 2103214727



έγγραφο 2
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

Ο/Η υπογράφ........ ........................................................... του ................................................... και της ............................................., εκπαιδευτικός κλάδου ......................................., κάτοικος ..............................., οδός ....................................... αριθ. ........., κάτοχος του με αριθ. ......................................................... δελτίου ταυτότητας που εκδόθηκε την ................................................. από το ............................................................., με ΑΦΜ ......................................... της ΔΟΥ .................................................., διορίζω με το παρόν ως πληρεξούσιο δικηγόρο μου τον κ. Πέτρο Τσαντίνη, Δικηγόρο Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 17909), κάτοικο Αθηνών, οδός Ακαδημίας 96-100, τηλ. 2103213144, στον οποίο δίδω την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα να με εκπροσωπήσει ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τη συζήτηση της από ................................................................................................................... αγωγής μου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, για την καταβολή του ποσού των 176 ευρώ μηνιαίως κατά τη δικάσιμο της ............................................., καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη μετά από αναβολή ή ματαίωση συζήτηση της άνω υπόθεσης μου, καθώς και σε όλες τις διαδικαστικές πράξεις, κύριες ή παρεπόμενες, που αφορούν στη διεξαγωγή της δίκης και στην άσκηση και συζήτηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης που θα εκδοθεί. Για το σκοπό αυτό ο άνω Δικηγόρος μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις, υπομνήματα, προτάσεις, ενστάσεις κ.λπ. ενώπιον κάθε Δικαστηρίου και Δημόσιας Αρχής γενικά, να υποβάλλει ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσα και να παρίσταται κατά τη συζήτησή τους και γενικά να πράττει καθετί που είναι απαραίτητο για την επιτυχή έκβαση της άνω υπόθεσής μου. Να παραιτείται εν όλω ή εν μέρει από την αγωγή και από κάθε ένδικο βοήθημα και μέσο που θα ασκήσει και να περιορίζει το αίτημά μου. Επίσης μπορεί να διορίζει άλλους δικαστικούς πληρεξουσίους με τις ίδιες ή λιγότερες εντολές και να τους ανακαλεί. Δηλώνω επίσης ότι εγκρίνω από σήμερα όλες τις πράξεις του άνω Δικηγόρου, που είναι σχετικές με τις ανωτέρω εντολές, τις οποίες ενήργησε ή θα ενεργήσει στο μέλλον ως έγκυρες και απρόσβλητες και σαν να έγιναν από εμένα. Το πληρεξούσιο αυτό ισχύει μέχρι τη νόμιμη ανάκλησή του και τη γνωστοποίηση αυτής.

Αντίκλητό διορίζω τον παραπάνω Δικηγόρο Πέτρο Τσαντίνη (ΑΜ ΔΣΑ 17909), κάτοικο Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθ. 96-100, τηλ. 2103213144.

(Τόπος) ................. ............................... 2009

Ο/Η εξουσιοδοτ................. Θεωρήθηκε για το γνήσιο της υπογραφής

...../...../2009

Ο Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: