Παρασκευή 28 Μαΐου 2010


"Oι Λετονοί τους πήγαν στα δικαστήρια"


"Για οσους δε γνωριζουν, η για οσους γνωρίζουν και κανουν το κοροιδο, οι Λετονοι πολίτες οδηγησαν την κυβερνησή τους στα Ευρωπαικα Δικαστηρια, που υπεγραψε συμφωνια με του ΔΝΤ και τους εκοψε μισθους και συνταξεις, και ΚΕΡΔΙΣΑΝ...Η κυβερνηση της χωρας αυτης ειναι...



υποχρεωμενη να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ ΔΝΤ επιπεδα... .!! Συμφωνα με την αποφαση ειναι αντισυνταγματικη η μειωση των συνταξεων και των μισθων διοτι ο μισθος αποτελει αδιαμφησβιτητο μερος του δικαιωματος ιδιοκτησίας ενος φυσικου προσωπου..και η μειωση αυτου του δικαιώματος αποτελει καταφωρη παραβαση εκ μερους του κρατους απεναντι στο μισθωτο η τον συνταξιούχο.
Το κρατος μπορει να επικαλεσθει αδυναμία πληρωμης..αλλα οχι αυθαιρετη μειωση μισθου η σύνταξης.

Καλα θα κανουν οσοι ασχολουνται οι κανουν οτι ασχολουνται με το δικαιο τω εργαζομενων, να ανοιξουν τα ματια τους. ΤΩΡΑ.!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010


«Κακό» το κλίμα στα Δημοτικά Σχολεία-Θα την πληρώσουν μαθητές και γονείς

E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
Ρεπορτάζ:esos.gr 
Οι δάσκαλοι 40 Δημοτικών Σχολείων με αποφάσεις που έλαβαν δείχνουν το «κακό» κλίμα που επικρατεί στις σχολικές μονάδες , σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας.
Σύμφωνα με την αποδελτίωση των αποφάσεων των 40 Δημοτικών Σχολείων , οι δάσκαλοι τάχθηκαν υπέρ των παρακάτω προτάσεων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ):

1.Κανένα Ολοήμερο Σχολείο να μην ανοίξει στις 11 Σεπτέμβρη 2010 εάν δεν πληρούνται και δεν έχουν εξασφαλιστεί στο ακέραιο οι κείμενες διατάξεις που ορίζουν την αναλογία μαθητών –εκπαιδευτικών και το σύνολο των απαραιτήτων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε σχέση με τα διδακτικά αντικείμενα
2. Να μην πραγματοποιηθούν γιορτές λήξης εκτός του ωραρίου των σχολείων. Οι εκδηλώσεις αυτές να πραγματοποιηθούν στις πρωινές ώρες λειτουργίας του σχολείου και να απευθύνονται μόνο στα παιδιά. Το Δ.Σ. του συλλόγου θα βγάλει «ανοιχτή επιστολή» προς τους γονείς και τα Μ.Μ.Ε που να αιτιολογεί την απόφαση αυτή συνδέοντας την και με την επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί στα οικονομικά και εργασιακά τους δικαιώματα
3. Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη δεχτεί να λειτουργήσει η σχολική μονάδα ως πιλοτικό σχολείο. Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα – αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.
4. Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη δεχτεί να οριστεί το σχολείο ως πιλοτικό για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.
5. Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν αναρμόδιοι για την εγκατάσταση του προγράμματος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καθηγητές πληροφορικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με έγγραφο τους προς το Δελμούζο δηλώνουν ότι αρνούνται να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας γιατί δικαιολογημένα θεωρούν ότι δεν είναι κάτι που αφορά τις αρμοδιότητες τους και τα διδακτικά τους καθήκοντα
6. Κανείς εκπαιδευτικός αλλά ούτε και ο Δ/ντής του σχολείου να μην πηγαίνει στο Γραφείο ή στη Δ/νση για παραλαβή αλληλογραφίας. Από κανένα νόμο δεν προκύπτει ως αρμοδιότητα εκπαιδευτικού ή Δ/ντή η υποχρέωση να διανύει ακόμη και 70 χιλιόμετρα (πήγαινε–έλα) πληρώντας τη βενζίνη από την τσέπη του για να παραλάβει την αλληλογραφία. Το 3ο Γραφείο ως αποστολέας είναι υποχρεωμένο να στείλει την αλληλογραφία σε κάθε σχολείο ξεχωριστά (e-mail , fax ,ταχυδρομικά, courier κτλ) Οι Διευθυντές των σχολείων να αποστέλλουν τη δική τους αλληλογραφία με e-mail , fax και ταχυδρομικά.
7.Κανείς εκπαιδευτικός να μην αναμειχθεί στην διαλογή ,συσκευασία , φόρτωση ,μεταφορά και εκφόρτωση των σχολικών βιβλίων από τα κέντρα διανομής. Η όποια τους ενασχόληση με τα βιβλία της τάξης τους να γίνει αφού αυτά παραδοθούν στο σχολείο.
8.Οι Δ/ντές να περιοριστούν (αν αναγκαστούν) στη μίσθωση φορτηγού και εργατών ή στην αποστολή δημοτικού οχήματος περιορίζοντας τη συμμετοχή στην επίδοση της κατάστασης με τα απαραίτητα βιβλία στον υπεύθυνο του οχήματος . Να μη συμμετάσχουν στη διαλογή των βιβλίων.
9.Οι Δ/ντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα οριστούν ως κέντρα διανομής να αρνηθούν εγγράφως την οποιαδήποτε εμπλοκή τους και υποχρέωση τους με τη διανομή των βιβλίων. Δεν μπορούν να αρνηθούν να φέρουν τα βιβλία στο σχολείο τους αλλά και κανείς δεν μπορεί να τους ορίσει αναγκαστικά ως «υπεύθυνους του κέντρου διανομής» και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

    Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

            ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ              Αθήνα, 12/05/2010
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399
         6932798177 
FAX: 210 5202798  - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.com



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Απεργούμε  την  Πέμπτη   20 ΜΑΪΟΥ  2010
μαζί με την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ  
Διεκδικούμε:
Ø Την προστασία του εισοδήματος μας.
Ø Tην ανατροπή των περικοπών και των μειώσεων, την προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων, τη διεκδίκηση αυξήσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αξιοπρεπούς επιβίωσης, την ανακοπή των νέων κυμάτων ανατιμήσεων και ακρίβειας.
Ø Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ø Tην απόκρουση νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό .
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.
OΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Την Πέμπτη   20 ΜΑΪΟΥ  2010






Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ  2010
ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ
 Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΑΝΤΙΔΡΏΝΤΑΣ
στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που

Ø αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης
Ø υπονομεύει
Ø ανατρέπει
Ø απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα
Ø συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους
Ø το κράτος αποσύρεται από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι :
Μαρούσι ,     -    - 2010
ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΚ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑ Α΄



Αρ. πρωτ.βαθμός Προτ
/Δ4
-----
Ταχ. Δ/νση: Α.Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.ypepth.gr
Πληροφορίες:Ε.Μπόμπολα
Τηλέφωνο:210 344 2254
Φαξ: 210 344 2256 & 210 344 2365
ΑΠΟΦΑΣΗ



΄Εχοντας υπόψη :
  1. Τις διατάξεις :
α) Του άρθρου 11 παρ. 2 και  5 του Ν.1966/1991 (ΦΕΚ 147 τ.Α΄ /26.9.1991)
β) Του άρθρου 22  παρ.3 του Ν.2362/1995/τ.Α΄ 247)
γ) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση  και  τα Κυβερνητικά όργανα ( κωδικοποιητικό π.δ. 63/2005, Α΄ 98 ).
2. Την αριθμ. 1120/Η (ΦΕΚ 1 τ.Β΄ / 08-01-2010) κοινή απόφαση του                          Πρωθυπουργού  και   και  της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης Θρησκευμάτων «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργών του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων, Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου  και  Ιωάννη Πανάρετου».
3.Την αριθμ. 2672 (Φ.Ε.Κ. 2408 τ.Β΄ / 03-12-2009) κοινή απόφαση του κ. Πρωθυπουργού   και του Υπουργού Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού  Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη».
4.Τις προτάσεις των Δ/νσεων Π/θμιας Εκπ/σης  και τις γνωμοδοτήσεις των οικείων Νομαρχιακών Συμβουλίων  και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. 
  1. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους,00 € για το τρέχον οικονομικό έτος  και 00 € για καθένα  από τα πέντε (5) επόμενα οικονομικά έτη.

Η εκ,00 ΕΥΡΩ δαπάνη οικονομικού έτους 2009 θα αντιμετωπιστεί από τις γραμμένες πιστώσεις στον ΚΑΕ 2275 Ε.Φ. 085 του προϋπολογισμού των Περιφερειών.
Η εκ,00 ΕΥΡΩ ετήσια δαπάνη για καθένα από τα πέντε (5) επόμενα οικονομικά έτη θα αντιμετωπίζεται με την πρόβλεψη  και  εγγραφή ισόποσης πίστωσης στον ΚΑΕ 2275 του ΕΦ 085 στον κατ’ έτος προϋπολογισμό ενός εκάστου των πέντε (5) επομένων οικονομικών ετών των Περιφερειών .


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Α. Καταργούνται από το σχολικό έτος 2010-2011 οι παρακάτω σχολικές μονάδες κατά Δ/νση και  Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ως εξής :



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • Το 7ο Διθέσιο Δ.Σ Κορίνθου.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ



ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ