Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νεμέα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της τοπικής ενορίας «Εισοδίων της Θεοτόκου», για την εθελοντική αιμοδοσία. Παρόντες ήταν επίσης, ο εφημέριος του Ι. Ναού και ιερείς των ενοριών της Νεμέας, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Ε. Ανδριανάκος, εκπρόσωποι του Δήμου Νεμέας, του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Κορίνθου και μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης,
 εκθείασε το ρόλο των εθελοντών αιμοδοτών και τόνισε πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τέτοιου είδους θέματα ζωτικής σημασίας. Επίσης, ο κ. Δέδες,  συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία, της οποίας τα χαρακτηριστικά όπως δήλωσε κάνουν περήφανους τους πολίτες του νομού μας, τους διοργανωτές της και το Τμήμα της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Η όλη προσπάθεια, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού συγκεντρώθηκαν 150 μονάδες αίματος, γεγονός που καθιστά τη Νεμέα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νομό.

Ο κ. Δέδες, τόνισε πως η Κορινθία, με τους συλλόγους των αιμοδοτών της και  με την ενεργή συμπαράσταση όλων των φορέων, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο παροχής βοήθειας και ευαισθητοποίησης, κάτι που μας κάνει όλους υπεύθυνους στο να εντείνουμε και να ενδυναμώσουμε την προσπάθεια αυτή.


O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος νέων Κρυονερίου. Μια βραδιά αφιερωμένη στην παρουσίαση παραδοσιακών και τοπικών χορών, με μεγάλη συμμετοχή σχημάτων τόσο από την Κορινθία, όσο και από περιοχές από όλη την Ελλάδα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους νέους του Κρυονερίου που με μεράκι, πρωτοβουλία και με ιδιαίτερη ζωντάνια, συνεχίζουν την παράδοση του υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό, που καθιστά το Κρυονέρι το επίκεντρο της πολιτιστικής κίνησης της Κορινθίας τους θερινούς μήνες.

            Ο κ. Δέδες, αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που δίνονται στο Κρυονέρι αλλά και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, λόγω της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού και στην πολιτική της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ώστε μέσα από της δράσεις της και της παρεμβάσεις της να αναδειχτεί και να αξιοποιηθεί ολόκληρη η γύρω περιοχή.

«Το Κρυονέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, « μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πόλους τουριστικής έλξης με την υψηλού επιπέδου πολιτιστική δραστηριότητά του, με τη ζωντάνια και την επιχειρηματικότητα των κατοίκων του, αλλά και με ιδιαίτερα σημαντικούς προορισμούς που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της περιοχής όπως το Αστεροσκοπείο του Κρυονερίου κλπ.»

            Κλείνοντας, ο κ. Δέδες, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και συνεχάρη τα ερασιτεχνικά σχήματα και τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, φροντίζοντας να κρατούν και να ξετυλίγουν το νήμα που συνδέει το σύγχρονο πολιτισμό της πατρίδας μας, με τις ρίζες και τις παραδόσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: