Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ σας ενημερώνει ότι συμμετέχουμε στην έναρξη ενός συνεχή αγώνα για όλο το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το επερχόμενο απεργιακό – αγωνιστικό τριήμερο




   Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ            Αθήνα, 09/02/2012
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αριθ. Πρωτ : 381
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
ΠΡΟΣ :   
1) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ   ΕΛΤΕΕ                            
2) ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ε.Ε
 
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798  - 2742024361

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                                oltee.oltee@gmail.com        


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το  ΔΣ της ΟΛΤΕΕ σας ενημερώνει ότι συμμετέχουμε στην  έναρξη ενός συνεχή αγώνα για όλο το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το επερχόμενο  απεργιακό – αγωνιστικό τριήμερο έως την Κυριακή 12/2/2012.

Σας επισυνάπτουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:41





ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η χθεσινή συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων, που συμμετέχουν στη σημερινή συγκυβέρνηση, έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τους νέους, τους άνεργους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους. Ο κατάλογος των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο είναι μακρύς και οι στόχοι σαφείς :
Ø Βίαιη, ακραία και χωρίς μεταπολιτευτικό προηγούμενο αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ολίγων και του κεφαλαίου, μέσω της ανατροπής των συλλογικών συμβάσεων και της αναπροσαρμογής των μισθών και των συντάξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε επίπεδα υπανάπτυκτων χωρών.
Ø Καταδίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας σε μακρόχρονη φτώχεια και εξαθλίωση μέσω της δραματικής συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειoνότητας των Ελλήνων, της ακύρωσης κάθε έννοιας Κοινωνικού Κράτους και της δραματικής αύξησης της ανεργίας, εξαιτίας  των μαζικών απολύσεων σε Στενό, Ευρύτερο και – αναπόφευκτα – Ιδιωτικό Τομέα.
Μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα δημοκρατίας, προκύπτει από το γεγονός ότι, παρά την υπαρκτή και πανθομολογούμενη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκών και κοινοβουλευτικών συσχετισμών,  οι τρεις αρχηγοί υπέγραψαν τη χρεοκοπία της χώρας εντός του Ευρώ. Την ίδια στιγμή έδωσαν το πράσινο φως στο μνημονιακό μηχανισμό να προχωρήσει στο νέο του πείραμα: τη χρεοκοπία μιας ευρωπαϊκής χώρας εντός της Ευρωζώνης. Μετά δε την ολοκλήρωσή του είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί η εφαρμογή του και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων  και των – ιστορικής σημασίας - δραματικών εξελίξεων ήρθε η ώρα του σεβασμού των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και των επιταγών του ελληνικού Συντάγματος. Ήρθε η ώρα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να εκφραστεί ο λαός για τις επιλογές που δεσμεύουν τη χώρα σε βάθος χρόνου δεκαετιών και αφήνουν πίσω τους ανθρώπινα ερείπια και θύματα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την έναρξη ενός συνεχή αγώνα για όλο το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το επερχόμενο  απεργιακό – αγωνιστικό τριήμερο έως την Κυριακή 12/2/2012. Το επόμενο διάστημα ο αγώνας θα συνεχιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τον τερματισμό της καταστροφικής πορείας της χώρας, με:
v Απεργίες
v Συλλαλητήρια
v Συνεχείς οργανωμένες μορφές σε κάθε χώρο εργασίας, από κάθε Σωματείο και Ομοσπονδία για να είναι καθημερινή και δυναμική η αιχμή απόκρουσης αυτής της πολιτικής του νέου μνημονίου, της υποταγής στα μεγάλα και πολυεθνικά συμφέροντα του κεφαλαίου.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
sfragis                                              
   ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                               ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: