Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
 
     Tο Κ.Ε.Κ. Νομού Κορινθίας, διοργανώνει σεμινάρια εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στα πλαίσια της πράξης «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης για τη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους (Training Voucher)».
Τα προγράμματα απευθύνονται σε εγγεγραμμένους ανέργους του μητρώου του ΟΑΕΔ που έχουν ήδη επιλεγεί. Τα σεμινάρια είναι διάρκειας 100 ωρών και περιλαμβάνουν τις βασικές θεματικές ενότητες που χρειάζεται ένας χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών (Βασικές Έννοιες Υπολογιστών, Χρήση Υπολογιστή & Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά φύλλα, Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων και υπηρεσίες διαδικτύου).
Μετά το πέρας της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του αναγνωρισμένου φορέα Diploma. Για να διασφαλίσει το Κ.Ε.Κ. Ν. Κορινθίας την επιτυχία αλλά και την ποιότητα της μαθησιακής και εξεταστικής διαδικασίας, έχει προμηθευτεί ειδικά εκπαιδευτικά λογισμικά αυτοεκπαίδευσης και πλατφόρμας e-learning. Επιπλέον θα χορηγήσει σε όλους βιβλίο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς επίσης και τη δυνατότητα επανεξέτασης για κάθε ενότητα.
Με εμπειρία αρκετών ετών, και με σταθερή ποιότητα και αξία το Κ.Ε.Κ. Ν. Κορινθίας είναι σε θέση να σας προετοιμάσει και να σας δώσει εφόδια που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη των μελλοντικών σας στόχων.
 
Δείτε τη συνημμένη αφίσα.
 
Πληροφορίες παρέχονται στο Κ.Ε.Κ. Ν. Κορινθίας
Τηλ: 2741022344
Κόρινθος, Κωστή Παλαμά 53
www.keknkor.gr , keknkor@otenet.gr
 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
Την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αντιπροσωπεία της Ρουμανικής Κρατικής τηλεόρασης Televiziunea Romana TVR, με επικεφαλής τη δημοσιογράφο κα. Λουίζα Μπαρκάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του Νομού, στη γείτονα χώρα της Ρουμανίας, μέσα από την παρουσίαση στην Ρουμανική τηλεόραση δημοσιογραφικού ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ για την Κορινθία.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, η δημοσιογράφος ενδιαφέρθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού και τους λόγους για τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει την Κορινθία ως βάση για τις τουριστικές του αποδράσεις. Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ήταν σαφής. Η Κορινθία αποτελεί «γεωγραφικό σταυροδρόμι» και ταυτόχρονα «σταυροδρόμι πολιτισμών». Παραλιακός νομός, με μεγάλο μήκος ακτογραμμής προσφέρει στον επισκέπτη όμορφες παραλίες σε συνδυασμό με μοναδικά ορεινά τοπία στα οποία μπορεί να μεταβεί κανείς από την παράκτια ζώνη του Νομού σε πολύ σύντομο χρόνο. Η απόσταση των τουριστικών προορισμών του Νομού από την Πρωτεύουσα παρέχει στον επισκέπτη το πλεονέκτημα της εγγύτητας με το Μητροπολιτικό κέντρο και τις σύγχρονες υποδομές του (αυτοκινητόδρομος, προαστιακός, εγγύτητα με αεροδρόμια και λιμάνια), ενώ η ιστορία και ο πολιτισμός της Κορινθίας με ένα μεγάλο δίκτυο αρχαιολογικών και πολιτιστικών διαδρομών και το μεγάλο πλούτο παραγωγής επώνυμων και διεθνώς γνωστών τοπικών προϊόντων κεντρίζουν το ενδιαφέρον του τουρίστα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρεύμα κίνησης των Ρουμάνων επισκεπτών προς την Ελλάδα και η δημοσιογράφος ενημερώθηκε πως η ροή επισκεψιμότητας είναι αυξανόμενη, ενώ η Ρουμανία αποτελεί την έκτη χώρα σε πληθυσμό τουριστών με διανυκτέρευση στην Κορινθία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.
Εμφαντικά αναδείχθηκε  το στοιχείο του θρησκευτικού τουρισμού το οποίο είναι από τα κυρίαρχα για τις ομόδοξες ορθόδοξες χώρες. Αναφορά έγινε στον Απόστολο Παύλο και τις διαδρομές του στην Κορινθία, στις επιστολές του προς Κορινθίους, αλλά και στην ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ομώνυμη εκκλησία που κοσμεί την πόλη της Κορίνθου. Αντίστοιχο ενδιαφέρον της δημοσιογράφου υπήρξε και για άλλα θρησκευτικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια του Νομού.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αγροτική παραγωγή της Κορινθίας και στα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που παράγονται στο Νομό μας, όπως το κρασί, τα σταφύλια, τα εσπεριδοειδή και το λάδι που σχετίζονται με το μεσογειακό τρόπο διατροφής και επεσήμανε πως οι δρόμοι του κρασιού στην Κορινθία και οι δρόμοι του λαδιού και της ελιάς στην Πελοπόννησο αναδεικνύουν τα κυρίαρχα στοιχεία του διατροφικού πολιτισμού της περιοχής μας.
Η αντιπροσωπεία φιλοξενείται με τη φροντίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και την αφιλοκερδή προσφορά των ξενοδόχων σε καταλύματα του Νομού και πραγματοποιεί επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ στη Ρουμανική κρατική τηλεόραση, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις της και με άλλους τοπικούς φορείς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: