Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παράνομοι, Προκλητικοί και Θρασείς


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798


ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

Αθήνα, 23-11-2012

 Αριθμ. Δ.Τ.: 021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράνομοι, Προκλητικοί και Θρασείς

Κατά τη διάρκεια των διεργασιών, ενόψει των ετήσιων αρχαιρεσιών εκλογής των νέων Οργάνων Διοίκησης των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες πολλαπλών καταγγελιών από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ότι επιχειρείται ποδηγέτηση των εκπαιδευτικών από Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.), προκειμένου όχι μόνο να εμφανίσουν ως εγγεγραμμένα μέλη συναδέλφους οι οποίοι ουδέποτε υπέβαλαν αίτηση εγγραφής, αλλά και να τους υφαρπάξουν «αυτόματα» την ετήσια συνδρομή μέλους με την παρακράτησή της από τη μισθοδοσία, χωρίς οι ίδιοι να έχουν δηλώσει ότι αποδέχονται τη «ρύθμιση» αυτή!!

Με δημόσιες ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο (*), έχουν το θράσος να θεωρούν ότι όλοι οι Εκπαιδευτικοί με το διορισμό τους είναι «αυτόματα» και «εξ’ ορισμού» μέλη των κατά τόπους συνδικαλιστικών σωματείων των Ε.Λ.Μ.Ε. Στη συνέχεια, μας «πληροφορούν» ότι «Ως γνωστόν η Ε.Λ.Μ.Ε. μας, όπως σχεδόν όλες οι Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας, υλοποιήσαμε την απόφαση Ο.Λ.Μ.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. να γίνεται η παρακράτηση των εισφορών μας μέσω της μισθοδοσίας» και «επιλέξαμε οι νέες συνδρομές της περιόδου 2012-2013 να παρακρατούνται αυτόματα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών» σε …μηνιαίες δόσεις !!

Με προκλητικά απαξιωτικό ύφος καλούν «…όσους συναδέλφους ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να είναι μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ στο Δ.Σ. ...», μάλιστα μέχρι ορισμένη …προθεσμία (!!), θεωρώντας – αυθαίρετα και ανυπόστατα – ότι μέσω της μη υποβολής δήλωσης «άρνησης», τεκμαίρεται και αποδεικνύεται η εκδήλωση επιθυμίας και βούλησης εγγραφής τους ως μέλη των Ε.Λ.Μ.Ε., καταγραφής (;) τους στο μητρώο (;) μελών και υποχρεωτικής είσπραξης της συνδρομής από τη μισθοδοσία τους, μέσω της Ε.Α.Π.

Για όσους όμως τολμήσουν να διανοηθούν αυτό το … «αδιανόητο», «…οφείλουν να επισημάνουν…» (με άπταιστο συνδικαλιστικό λεξιλόγιο και απαράμιλλο συνδικαλιστικό ύφος) ότι «…οι συνάδελφοι που θα επιλέξουν να μην είναι μέλη του σωματείου απεμπολούν κάθε δικαίωμα που απορρέει από την Ένωσή μας, την Ομοσπονδία και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι χάνουν το δικαίωμα στην Απεργία και στη Στάση Εργασίας, το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης αιτημάτων τους, το δικαίωμα εκλογής και ψήφου σε συνδικαλιστικά όργανα κ.α.» (sic) !!

Επιχειρούν μάλιστα να εμπλέξουν σε αυτά τα τερτίπια και τις εκβιαστικές καταστάσεις, ακόμα και τη Διοίκηση, καλώντας «…όλους τους συναδέλφους με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των συνδέσμων Ε.Λ.Μ.Ε., να λάβουν ενυπόγραφα γνώση του εγγράφου και με αυτό τον τρόπο να εγκρίνουν την παραπάνω διαδικασία» (sic) !!

Καταγγέλουμε

τις παραπάνω ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΔΙ-ΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ πρακτικές, φαντάσματα από το συνδικαλιστικό χρονοντούλαπο άλλων εποχών, οι οποίες καταστρατηγούν:

·   το Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε συναδέλφου στην Ελεύθερη Βούληση,

·   τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε εργαζόμενος το Συνδικαλιστικό όργανο που επιθυμεί να τον εκπροσωπεί,

·   κάθε έννοια Συνδικαλιστικής Πρακτικής, Δεοντολογίας και Ηθικής,

·   τα Καταστατικά των Ενώσεων περί εγγραφής μελών και πληρωμής συνδρομών, και

Αποσκοπούν στη ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ και ΚΑΤΑΔΙΚΗ των εκπαιδευτικών που ασκούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα με όποια άλλη τους επιλογή, ως δήθεν «ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ» και «ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ».

Καλούμε

Ø  την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ αυτές τις πρακτικές που μόνο ζημιά προκαλούν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα,

Ø  τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ από κάθε προσπάθεια ποδηγέτησης των συναδέλφων, με τη συμμετοχή και την «υπο την ευθύνη» τους συλλογή υπογραφών «λήψεως γνώσης» και «συμμόρφωσης-έγκρισης» της παράνομης αυτής διαδικασίας,

Ø  τους Εκκαθαριστές της μισθοδοσίας ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΟΥΝ σε παράνομες παρακρατήσεις από τους μισθούς των εκπαιδευτικών, αν δεν προσκομιστούν σε αυτούς οι Υπεύθυνες Δηλώσεις εκείνων που το επιθυμούν, σύμφωνα με το Νόμο,

Ø  τους συναδέλφους ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ και στην ψυχολογική βία που τους ασκείται.

Ο Εκπαιδευτικός που «ΕΠΙΘΥΜΕΙ», να υπογράψει για ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, να υποβάλλει το ΘΕΤΙΚΟ (και όχι το ΑΡΝΗΤΙΚΟ) αίτημά του, αβίαστα και με τη θέλησή του, στο συνδικαλιστικό φορέα που επιλέγει να τον εκπροσωπεί στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο Καταστατικό λειτουργίας του.

Προειδοποιούμε

ότι στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων των Ενώσεών μας και των Εκπαιδευτικών που είναι – ή επιθυμούν να γίνουν – μέλη τους, η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια άρσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης, είτε από Διοικητικές – Οικονομικές Υπηρεσίες, είτε από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, με ταυτόχρονη αναζήτηση ΕΥΘΥΝΩΝ και των κατά Νόμο ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ των κατά περίπτωση υπευθύνων, καθώς και ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των συνδικαλιστικών πράξεων που βασίζονται σε τέτοιες πρακτικές.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ «έλαβα ενυπόγραφα γνώση» συνδικαλιστικού εγγράφου.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΗΛΩΣΗ που αναγράφει «ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ».

Συνάδελφοι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ και ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ τις ΦΑΣΙΖΟΥΣΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ βιασμού της ελεύθερης βούλησης και αυτοδιάθεσής σας.

ΟΧΙ στα … ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ των … ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ !!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: