Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798


ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

Αθήνα, 11-2-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 032

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Βήμα 8» του σχεδίου της Κυβέρνησης για τους Εκπαιδευτικούς - Βήμα ταχύ προς τον ολοκληρωτισμό

Στο με αρ. 19/16-11-2012 Δελτίο Τύπου μας με θέμα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα Σχέδια της Κυβέρνησης για τον Εκπαιδευτικό», αποκαλύψαμε τα εννέα (9) επί μέρους βήματα με τα οποία επιχειρεί να επιβάλλει η Τρικομματική Μνημονιακή Κυβέρνηση όλα τα μέτρα που ορίζει η Τρόικα.

Με βήμα ταχύ, προχωρά η υλοποίηση του 8ου βήματος, αλλάζοντας «άρδην το ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ των Δημοσίων Υπαλλήλων. Πέραν του ότι εισάγει σε μαζική βάση το μέτρο της αργίας, καταργεί ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας του υπαλλήλου και κραδαίνει μια ανεξέλεγκτα αιωρούμενη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα ακόμα και για πολιτικές διώξεις !»

Δυστυχώς οι παραπάνω καταγεγραμμένοι φόβοι συνιστούν, σήμερα πλέον, μια θλιβερή και ιδιαίτερα ανησυχητική πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα μια σειρά διώξεων εκπαιδευτικών, κυρίως συνδικαλιστών, έρχεται να αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις αυτών που υπόσχονται την «αναβάθμιση» και την «εξυγίανση» της Παιδείας !

Με βήμα ταχύ προς τον ολοκληρωτισμό, με μεθόδους και πρακτικές που δεν διανοήθηκε καμιά εκλεγμένη Δημοκρατική Κυβέρνηση, με εργαλεία τους Ν.3528/07 (Κώδικας-Δ.Υ.), Ν.4024/11 (Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο), Ν.4057/12 (Πειθαρχικό Δίκαιο Δ.Υ.) και Ν.4093/12 (Αργία-Διαθεσιμότητα), παραβιάζοντας ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την τελεσίδικη απόδειξη «ενοχής», εφοδιασμένη με περισσό αυταρχισμό και αλλαζονία, η αδίστακτη εξουσία μετατρέπει τους συνδικαλιστές σε εξιλαστήρια θύματα προς παραδειγματισμό και για τη «συνέτιση» των εκπαιδευτικών.

Η καταδίωξη συνδικαλιστών χρησιμοποιείται επικοινωνιακά για να μεταφέρει στους εκπαιδευτικούς το πολιτικό μήνυμα της συμμόρφωσης προς τις επιταγές της Τρόικα. Στην προσπάθειά τους να καλύψουν την πλήρη αδυναμία τους να πείσουν για την ορθότητα και αναγκαιότητα επιβολής των προαποφασισμένων μέτρων, οι εκφραστές της τρικομματικής κυβέρνησης καταφεύγουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία επιδιώκοντας έτσι τη χειραγώγηση του κλάδου.

Το μήνυμα των εκπαιδευτικών προς όλους εκείνους που ενοχοποιούν, υπονομεύουν και απαξιώνουν κοινωνικά τον κλάδο, είναι πώς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε:

·     να παράγουμε Αξίες.

·     να διδάσκουμε Ιδέες.

·     να καλλιεργούμε Ελεύθερες Συνειδήσεις και δημιουργικά μυαλά.

·     να παραδίδουμε στην κοινωνία σκεπτόμενους Ενεργούς Πολίτες.

·     να τηρούμε τον όρκο που δώσαμε για Πίστη στο Σύνταγμα και στα Δημοκρατικά ιδεώδη.

 

Η ποινικοποίηση της εκπαιδευτικής συμπεριφοράς δεν θα περάσει.

Είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: