Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798


ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

Αθήνα, 12-2-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 033

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Δόγμα Πυγμής – Κοντή Γιορτή

Το δόγμα πυγμής που υιοθετεί η Τρικομματική Μνημονιακή Κυβέρνηση, μέσω των δυναμικών παρεμβάσεων, ως τακτική για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των κοινωνικών ομάδων, την οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο και απομόνωση. Οι επιτάξεις – επιστρατεύσεις, είναι ακραίες ενέργειες και πράξεις που δεν «νομιμοποιούνται» πολιτικά και κοινωνικά. Καταστρατηγούν και θίγουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, δημιουργούν πρόσθετες πληγές στα εργασιακά δεδομένα και βάλλουν μακροχρόνια κατά της κοινωνικής συνοχής.

Η κυβέρνηση επέλεξε την ευθεία, πολυμέτωπη και ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον εργαζόμενο, αφού απέτυχε να πείσει για την αναγκαιότητα των θυσιών του και να εγγυηθεί ότι αυτές έχουν πραγματικό αντίκρισμα στο γενικότερο καλό της χώρας.

Συμπαραστεκόμαστε σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν και αγωνίζονται για την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που οδηγούν στην εργασιακή εξαθλίωση.

Καταδικάζουμε την «ενοχοποίηση» και τιμωρία του εργαζόμενου που αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του, όσων …απέμειναν δηλαδή από την κυβερνητική επέλαση.

Καταγγέλλουμε την χρήση της απειλής για κατάργηση των προβλέψεων του Ν.1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων και την ουσιαστική άρση του δικαιώματός τους να απεργούν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την αυταρχική επιβολή εξουσίας και την πριμοδότηση του κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού. Έχει υποχρέωση να αναζητήσει άμεσα λύσεις, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με τον εργαζόμενο, πριν είναι πολύ αργά.

Η οργή και η απελπισία που συσσωρεύεται, προς ώρας μόνο μοιάζει χρήσιμη …

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: