Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πως ένα σχολείο το κάνεις μοναδικό;


ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Παναγιώτης Κουφάκος

Η απάντηση είναι απλή ακούει στο όνομα μιας dr Ελένη Δανίλη Διευθύντρια με κύρος και όραμα με δυο σκέλη

Πρώτο σκέλος

Α. Πρώτα συνεργάζεσαι με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων (Σάγια Τσαουσίδου-Μιχαλοπούλου) και είσαι σε ευθεία γραμμή για την εύρυθμη  λειτουργία του σχολείου, μετά   χωρίζεις τους καθηγητές στα δυο. Βάζεις  τα παιδιά να απέχουν από τα μαθήματά τους  αδιαφορώντας για τις χαμένες ώρες , βγάζεις τα παιδιά να κάνουν αποχή απέναντι στον Αγ.Διονυσιο, να σηκώσουν πανό για τον ένα από τους πολλούς καθηγητές που θες να διώξεις (Αναστάσιος Κουτσούκος), βγαίνεις στην έξοδο του σχολειού και λες στην Πρόεδρο με χαμόγελο (τράβα φωτογραφίες  με το κινητό τα παιδιά ).

Αφού γίνει αυτό η Πρόεδρος  (για να μην τρέχουν τα παιδιά μόνα τους άσχετα αν οι γονείς ήξεραν ότι ήταν στα μαθήματά τους εντός σχολείου βέβαια και με την ανοχή της Διευθύντριας  και χωρίς να στείλουν χαρτί οι γονείς για έξοδο από το ΠΣΠΑ) χορηγεί σχολικό  άλλη μέρα που πληρώνουν οι γονείς του Δημοτικού για να πάνε τα 15μελή του Γυμνασίου να κάνουν παράσταση στην Περιφέρεια. Οι γονείς αντιδρούν και η Πρόεδρος του Συλλόγου κάνει έκτακτη συνέλευση με 15 γονείς  αντί 400 και βγάζει ψήφισμα για να δοθεί στην κα Δανιλη και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ΕΔΕ , ο καθηγητής αποσπάται σε άλλο σχολείο που από πηγές αναφέρουν ότι είναι  ένας από τους καλυτέρους.

Όμως οι μαθητές κάποια στιγμή αντέδρασαν και έστειλαν μια επιστολή στις 18/1/2013 με αρ.πρωτ. ΠΣΠΑ 26 που έλεγαν τι συμβαίνει στο σχολείο και  τον τρόπο που η Διευθύντρια  αντιδρούσε αλλά και πως έβγαζε τα παιδιά σε αποχή , βέβαια κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι μια Διευθύντρια σε ένα τέτοιο σχολείο θα έκανε τέτοιο  πράγμα αφού  όλοι έλεγαν ότι τα παιδιά δεν ξέρουν τι λένε , αυτό διαβεβαίωνε και η Διευθύντρια αλλά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  (σωστό η λάθος);

Λάθος : Απόσπασμα από το  βιβλίο πρακτικών Πράξη 16/Πεμπτη 13/12/2012 ΣΕΛ. 223 του συλλόγου των διδασκόντων λέει αυτό που υποστηρίζουν οι μαθητές από το στόμα της ίδιας της Διευθύντριας : «…Κατόπιν τούτου γνωστοποίησε στο Σύλλογο διδασκόντων την έναρξη  ένορκης  διοικητικής εξέτασης για τον κο Κουτσούκο και κατέστησε σαφές ότι αυτή η εξέλιξη έγινε κατόπιν δικών της αναφορών αρμοδίως . Συνέχισε λέγοντας ότι οι μαθητές έχουν κάνει επανειλημμένως απόχη από τα μαθήματα και ότι ζητούν την αποπομπή του από το σχολείο .Η ίδια έχει ζητήσει από τον διενεργούντα την Ε.Δ.Ε να απομακρυνθεί ο ανωτέρω καθηγητής από το σχολείο ,μέχρι την ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε και την ανακοίνωση του πορίσματος.  …………………………….……… Η κα Διευθύντρια διευκρίνισε ότι έχει η ίδια αναλάβει την ευθύνη να απέχουν οι μαθητές από τα μαθήματα του κ.Κουτσουκου , μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την ανωτέρω υπόθεση ……….»

Β. Παραπληροφορεί τα παιδιά και τους γονείς ότι δεν θα γίνουν εξετάσεις αλλά την ώρα που το σχολείο με το ΕΠΕΣ απαντά με την πρώτη επιστολή ότι τα παιδιά δεν είναι έτοιμα  η ΔΕΠΣ στέλνει απόφαση για εξετάσεις στο ΠΣΠΑ και αφήνει ξεκρέμαστους παιδιά και γονείς  βέβαια κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη δεύτερης επιστολής όπου έλεγε εξετάσεις -την υλη και τον τρόπο από το ΕΠΕΣ που φυσικά συμμετέχει και η Διευθύντρια. Το λογικό είναι να μην μπουν στη διαδικασία εξετάσεων τα ΠΠΣΠΑ που ισχύει ο ιδρυτικός νόμος του 1929. Καθηγητές  που τους έχει στείλει ραβασάκια (δεκαετίας 60-70) για να τους μειώσει την αξιολόγηση διότι είναι αντίθετοι με τους χειρισμούς  της Διευθύντριας ζητούν μαζί με τα παιδιά να κάνουν ενισχυτικές διδασκαλίες  πέραν του ωραρίου προκειμένου να τα προετοιμάσουν εν όψη των εξετάσεων αφού δυο χρόνια έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια .Η dr Ελένη Δανιλη όμως ως απόγονος του Μεταξά είπε ΟΧΙ .Τελικά τα παιδιά και οι γονείς θα πληρώσουν τη νύφη που  επί θητείας κας Διαμαντοπούλου αντικατεστάθη  μια αξιόλογη Διευθύντρια η  κα Φραγκίσκη Χατζηγεωργίου που επί ημερών της το ΠΣΠΑ είχε μεγάλα ποσοστά εισαγωγής σε Πανεπιστήμια.

 Το όραμα δεν τελειώνει βέβαια εδώ, έχει και δεύτερο σκέλος.
Δεύτερο σκέλος

Ο πόθος να δημιουργήσει στην ταράτσα του σχολείου ένα roof garden με λαχανόκηπο όπως έλεγε σε γονείς και παιδιά διότι πίστευε ότι έτσι το σχολείο  θα αλλάξει .Παράκληση προς τους αξιόλογους και σοβαρούς  τον Υπουργό Παιδείας κο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό κο Παπαθεοδώρου  αφού δεν την έχουν διώξει μέχρι τώρα από το σχολείο  και καταστρέφει ότι έκτισαν οι προκάτοχοι της να της εγκρίνουν την δαπάνη με την προϋπόθεση ότι το κεντρικό λάχανο θα είναι η ιδία η Διευθύντρια Ελένη Δανίλη.

Αυτό το προτείνουμε διότι τα παιδιά που θα αποφοιτήσουν όταν θα βρεθούν μετά από χρόνια θα μιλούν για το σχολείο και για τους καθηγητές τους αναφερόμενοι στο όνομα της συγκεκριμένης Διευθύντριας έκτος από μια άσχημη ανάμνηση ο απαντών θα μπορεί να πει

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: