Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας


29 Οκτ. 2013, 12:15
Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου.
Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3 σχολικών ετών, εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης / ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).
Στόχος του Προγράμματος Μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους πρόσφατα αποφοιτήσαντες  από τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό να αποκτήσουν, μέσω Μαθητείας, επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές τους, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αγορά εργασίας.
Στα πλαίσια της Μαθητείας χορηγείται στους αποφοίτους μηνιαία υποτροφία 300 €, και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος. 
Η Μαθητεία παρέχεται πέντε (5) ημέρες εβδομαδιαίως, έξι (6) ώρες την ημέρα.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 8.358 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Στην παρούσα φάση (Β’ ΚΥΚΛΟΣ), έχουν εγγραφεί  επιχειρήσεις και έχουν προσφέρει  θέσεις μαθητείας (636 περίπου) σε όλη την Ελλάδα (εξαιρουμένων επιχειρήσεων των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου). 
Οι εγγραφές και η επιλογή θέσεων μαθητείας από αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, πραγματοποιούνται έως και τις 10.11.2013, στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr.
Διευκρινίζεται, ότι μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 (και του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις).
Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για τον Β’ ΚΥΚΛΟ, ορίζεται το χρονικό διάστημα 25.10.2013 – 10.11.2013.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και στα τηλέφωνα 210 344 2138, 210 344 3795.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΘΗΤΕΙΑ


25 Οκτ. 2013, 20:56
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Πρόγραμμα Μαθητείας για τους αποφοίτους της Τεχνικής Εκπαίδευσης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ: 10.11.13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους αποφοίτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης , των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 (και του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) να συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» - Β’ ΚΥΚΛΟΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ α) Επαγγελματικών Λυκείων – ΕΠΑΛ, (β) Επαγγελματικών Σχολών - ΕΠΑΣ και (γ) αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων - ΤΕΕ Β’ Βαθμίδας και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ: 10.11.13, 23:59
Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση: Πληροφορίες
Για αναλυτικές Πληροφορίες Σχετικά με τους όρους του Προγράμματος: KYA
Για οδηγίες εγγραφής και δήλωσης πρoτιμήσεων μέσα από την ΠλατφόρμαΕγχειρίδιο εγγραφής, σύνδεσης και λειτουργιών χρήστη (απόφοιτοι).
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ: ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ - See more at: http://www.mathiteia4u.gov.gr/#sthash.WphtpwEg.dpuf

Νόμος Coulomb

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 3 από 81

Φυσική

Μηχανική